Restauratie stucwerk - Herstellen stucwerk

Rijk geornamenteerde stucplafonds, vaak door stucwerkers/beeldhouwers ontworpen en vervaardigd , worden op de lange duur bedekt met tientallen lagen witkalk/verf.
Door het verwijderen van die oude lagen witkalk/verf kan men dergelijke plafonds en ornamenten wel weer in de oude luister herstellen en de scherpte weer terug brengen.
Een stucplafond-ornamentenplafond laten restaureren moet niet worden onderschat, dit dient vakkundig gedaan te worden om verdere schades te voorkomen.
Vaak zijn bij oude ornamenten plafonds vele scheuren en loszittende delen ontstaan, dit komt meestal omdat de rietspijkers en koper/bind draden zijn doorgeroest, door bijvoorbeeld een oude lekkage, of trillingen van verbouwingen en zwaar verkeer.
Door het gewicht van de raapspecie en het ornamentiek, kan in het ergste geval het gehele plafond verzakken, losraken/vallen.
dus om verdere schade te voorkomen is het van belang om tijdig in te grijpen.
Het is van belang om het losgeraakte/verzakte plafond te verankeren doormiddel van ringen en schroeven of injecteren om erger te voorkomen.
Mocht het zo zijn dat er delen van het plafond niet meer te redden zijn, dan kan ik met behulp van de oude kapotte stukken (lijsten of ornamenten) namaken of herstellen.
Het is zelfs mogelijk om in sommige gevallen een reconstructie te maken van oude foto's of prenten/tekeningen.
De ornamenten en lijsten worden dan op de traditionele manier vervaardigd in mijn atelier of ter plaatsen op het plafond of wanden.

Restauratie keurmerk stukadoorswerk

Het restauratie keurmerk voor stukadoorswerk is naar aanleiding van een enquête onder restauratiearchitecten gedaan.

Vakgroep restauratie stukadoors  is met verschillende instanties bezig een keurmerk voor het restaureren van stucwerk te schrijven.

Voor meer info over dit keurmerk, bezoek de website van Vakgroeprestauratiestukadoors.nl


Lid van Vakgroep Restauratie Stukadoors
stucwerk-restauratie.nl
ornamenten-restaurator.nl
scagliola.nl
                             Contact: Vrouw Avenweg 714, 2493 wz, Den Haag , Btw-id : NL001711449B50, Tel : mobile tel: 06 537 494 24       info@zardoni.nl
     
Home  » Restauratie
Restauratie & Decoratie stucadoor